Skip to content

Vegetarisk lasagne!

17/01/2014

Ingredienser:

  • 1 broccoli
  • 1 blomkål
  • 3 morötter
  • 1 mozzarella
  • 150g spenat
  • 150g svamp
  • lasagne plattor
  • 4 dl riven ost
  • 4 msk mjöl
  • 6 msk smör
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde

Tillagning:

  1. Smörj en ugnsfast form och värm ugnen till 180 grader
  2. Dela broccolin, blomkålen, och morötterna och ångskoka tills de är nästan klara. Stek svampen.
  3. Smält smöret i en kastrull tills det har smällt, ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Tillsätt snabbt mjölken och grädden och låt koka upp. Rör ner 3dl av den rivna osten tills allt har smält.
  4. Lägg ett par skedar av såsen i botten på formen och täck med lasagneplattor. Riv mozzarella bollen i strimlor och varva sedan med spenat, broccoli, svamp, blomkål, mozzarellan och såsen (och krydda med vad du har i skåpet). Avsluta med lasagneplattor, sås och sista decilitern av riven ost.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 30 minuter.
Annonser
One Comment leave one →
  1. 18/01/2014 14:42

    Hej,du får skriva en egen kokbok. Vi ses till påsk Kram farmor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: