Hoppa till innehåll

Mina Hundar <3

Frodo
(Baldringes Orfeus af Bob)

(Bob x SUch Baldringes Henrietta)

Frodo kom till oss som en liten hårig valp 2003. Nu är det 2015 och Frodo är 11 år gammal. Det är precis lika mycket bus i honom nu som det var 2003 och jag hoppas att det får lov att vara så länge!  Han tycker att lilla syster (eller igentligen systerdotter) Asta är det jobbigaste som finns på denna jord men blir lite deppig och hänging när Asta inte är hemma och bjuder ändå mer än gärna upp till lek.

Frodo har ställts ut sparsamt då det finns få saker han avskyr så mycket som hundutställningar. Att bli borstad och sen springa runt på led är så fruktansvärt tråkigt att han börjar halta i ringen för att slippa undan. Trots detta har han endasts fått 1or i kvalitet. På de inofficiella utställningarna har det gått lite bättre och han har vunnit både BIR och blivit BIG2.

Asta

(Lindcy’s Make My Day x Baldringes Olympia)

Asta kom till oss som oplacering sommaren 2009. Hon hade haft en bråkig uppväxt och kunde inte sitt namn, hade ingen koppelvana och sprang och gömde sig så fort någonting hände. Nu är Asta 7 år gammal och har blivit en galen liten knäppgök som kan springa lös i skogen och leka med storebror, som älskar att ligga i soffan och mysa med någon framför tv:n. Hon tror att hon är drottning i huset och bestämmer över Frodo men han kunde inte bry sig mindre. Hon älskar och springa och träna. I stora hundgrupper är hon fortfarande lite osäker men så länge man går klistrad mot mattes ben är allt helt ok.

Sen Asta blev diagnostiserad med Kvalserallergi har utställningen fått ta en liten paus. Vi har hållt i gång med små inofficiella utställningar och med den glädje Asta visar i ringen har hon blivit både BIS, BIS6, BIG, BIR och BIM.

Det var tack vare Asta som jag lyckades ta mig till det Svenska Mästerskapet i Juniorhandling 2009.

a

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: